Ellen McArthur – En förebild

Ellen MacArthur är inte bara en äventyrerska och världens snabbaste ensamseglare jorden runt. Hennes verkliga kamp, och den som berör mig mest, är den hon för för planetens långsiktiga förmåga att stödja liv och därmed också människans överlevnad.

För mig är hon en kraftfull förebild och jag är väldigt glad över att ha fått träffa henne i verkligheten.

Ellen knockar mig med personlighet som är annorlunda: Hon är rak och samtidigt lyhörd och lyssnande. Hon har en drivkraft utan like och är samtidigt lugnare och mer närvarande än de flesta jag möter? Man skulle kunna tro att hon är den typiska charmören, eller av en sådan där karismatisk bländande typ, men nej, snarare är hon återhållen. För mig är detta en mycket ovanlig kombination. Hylla och heder! Ja, det är personen det, sen är det budskapet som kommer ur hjärta och huvud på en och samma gång. Wow!

Under föreläsningen som jag spelade in en liten bit av pratar hon om vad som behövs för att göra ett land som Sverige till en cirkulär ekonomi och hur vinsten skulle kunna definieras i form av förändringar i resursflöden. Hon diskuterade också olika affärsmodeller och vad en cirkulär ekonomi skulle kunna innebära för konsumtionen.

Tyvärr tog batteriet slut mitt i, men lyckligtvis är videon nedan den allra bästa biten av föreläsningen.

Ellen verkar idag genom Ellen McArthur Foundation.

Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Instafeed

Follow me on Instagram

Prenumerera