Menu Icon of a menu made of three horizontal lines
Close Icon of a cross (x)

Utbildning för Mobilkranförare

Ännu en rapport från skrivbordet. Boken mobilkranföraren är färdig. Den är inget religiöst verk även om den har lite av en gloria över sig. Det är en faktaspäckad lärobok för blivande mobilkranförare men också ett referensverk för redan utbildade förare. Boken är på 396 sidor och rikt illustrerad med över 400 fotografier och tekniska illustrationer.

Jag producerade, skrev och formgav den åt Svenska Mobilkranföreningen vintern 2014/2015. Den trycks i 1500 ex nu i dagarna (maj 2015) och kommer ligga till grund för en webbaserad utbildning när tiden är mogen för det.

Jag hörde ryktas att Svenska mobilkranföreningens ordförande Sven Jinert rörd hållit upp den på ett medlemsmöte och sagt att den var det viktigaste som skett i branschen på de över tio år som han varit ordförande. Han hade visst också sagt att han var stolt. Självklart rörde det mig att få den kvittensen, särskilt från Sven, en man med hårda nypor och höga förväntningar.

Självklart rörde det mig i min tur att få den kvittensen.

Som referensmaterial har använts tidigare utbildningsmaterial, visst utländskt material inklusive en nyutgiven norsk utbildningsbok. Dock är det mesta nyskrivet.

För faktagranskningen står en expertpanel bestående av sex personer och en handfull andra som granskat specifika områden, såsom batterier, stålkvaliteter osv.

Boken tog drygt sex månader att producera och går att köpa och bläddra i här.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Arrow Up Icon of a arrow pointing up
Click to access the login or register cheese